in 40 minuten klaar

Als je binnenkomt, kleed je je eerst om. Tijdens de training draag je aansluitende onderkleding van speciaal materiaal dat de elektrische pulsen goed geleid. Daarover heen gaat het vest met de elektroden. Dat wordt aan de binnenkant eerst nat gemaakt met lauwwarm water, vanwege de geleiding. Het vest wordt strak aangetrokken, zodat de elektroden dicht tegen je lichaam aanzitten, als een korset. Ook om je armen, benen en billen krijg je banden die worden aangesloten op de elektroden van het vest. Aan het vest zit een kabel waarmee je wordt verbonden aan het EMS-apparaat. Dan start je EMS-training van 20 minuten.

Tijdens de training voel je enkele seconden pulsen en dan weer enkele seconden niet. Tijdens de puls span je aan, als er geen puls is, ontspan je. Afhankelijk van het programma duren pulsen langer of korter. De intensiteit van de puls is voor elke spiergroep individueel regelbaar. Daardoor kun je spiergroepen extra trainen of juist ontzien. Tijdens de training stellen we de intensiteit van de pulsen steeds bij.

Afhankelijk van jouw behoeften gaan we aan de slag met oefeningen om het maximale uit de EMS-trainingen te halen. In een latere fase kun je ook van onze crosstrainers gebruik maken. Ook een statische EMS-training is mogelijk. Bij ons is je training op jouw maat.

We beëindigen de EMS-training met een bindweefselmassage, om de doorbloeding en stofwisseling te stimuleren.

Na afloop kun je een verhoogde spierspanning voelen, of spierpijn hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>